Een vraagje, als je leerlingen de klas inlopen en een lied neuriën, doe je hier dan iets mee? Want het feit dat ze dit doen is volgens mij een goed teken.
Je zou dit heel spontaan kunnen gebruiken om hier de les mee te beginnen. Door bijvoorbeeld hieraan aandacht te besteden en de klas uit te dagen samen dit lied te zingen, tenminste als ze het allemaal kennen. Doen ze dat niet tover dan snel de liedtekst op het scherm (via bijv. azlyrics.com) of gebruik een karaoke versie.
Neuriën is gezond. Tijdens neuriën en zingen maakt ons lichaam endorfines aan, kleine shotjes ‘geluksdrugs’ die ons een goed gevoel geven. Het vermindert ook aanmaak van het stresshormoon cortisol. Samen zingen of neuriën vergroot het effect.
Neuriën als boost voor je zenuwstelsel
Een muzikaal begin van de les!
Het hoeft niet lang te duren, tien minuten kan al genoeg zijn om de les met een hele andere energie te beginnen. Je zal er de rest van de dag voordeel van hebben.
Zelf koos ik ervoor om zoveel mogelijk muziek te gebruiken. Als mijn studenten de collegezaal inliepen, stond er altijd muziek op. En als ik mijn studenten een oefening gaf of even kort pauzeerde draaide ik muziek, soms zelfs hun verzoekjes. Het gaf de les altijd weer positieve energie. #energie #zingen #lesgeven.
Dus neuriên is gezond en zorgt voor een goede stemming in de klas. Gebruik het als opstapje tot samen muziek maken en jij, je leerlingen en hun leerresultaten profiteren er van.